در این مقاله میخواهیم به
مقایسه فیلترشکن Stunnel با VPN های مشابه بپردازیم. استونل و وی پی ان هر دو فناوری هایی هستند که برای ایجاد یک ارتباط امن از طریق رمزگذاری ارتباطات شبکه برای ایجاد امنیت و حفاظت از حریم خصوصی به کار میروند. اما قبل از این که به تفاوت های بین استونل و وی پی ان بپردازیم ابتدا هر کدام از این دو فیلتر شکن را به صورت اجمالی معرفی خواهیم کرد.
فیلترشکن Stunnel چیست؟
استونل یک نرمافزار متن باز است و برای امنسازی ارتباطات وب، ایمیل، ارتباطات VoIP و دیگر سرویسهای شبکه به کار میرود. استونل این امنیت را از طریق رمزنگاری ارتباطات شبکه، حفاظت از اطلاعات را فراهم میکند و برای ارائه اتصالات رمزگذاری شده و ایجاد یک تونل امن بین دو سرور یا سرور و کلاینت استفاده میشود.در بحث
مقایسه فیلترشکن Stunnel باید اشاره کنیم که این فیلترشکن به عنوان یک پروکسی TLS/SSL عمل میکند و بستههای ارسالی و دریافتی را رمزگشایی میکند. از استونل میتوان برای امنسازی ارتباطات وب، ایمیل، ارتباطات VoIP و دیگر سرویسهای شبکه استفاده کرد.
Stunnel برای تمام عملکردهای رمزنگاری خود به OpenSSL متکی است. بنابراین برای استفاده از Stunnel ابتدا باید OpenSSL را بر روی هر میزبانی که قصد استفاده از Stunnel را دارید
نصب کنید.
ویژگیهای Stunnel:
برای
مقایسه فیلترشکن Stunnel باید بدانیم که Stunnel میتواند بلوک های داده را در قالبی ایجاد کند که توسط مهاجم قابل رمزگشایی نباشد. این کار، امکان ایجاد تونل های رمزگذاری شده برای برنامه های خاص را فراهم میکند و Stunnel را به یک ابزار محبوب در دنیای هک اخلاقی و تست نفوذ تبدیل میکند. این رمزگذاری به صورت محلی در رایانه های مشتری و سرور ذخیره میشود.
هنگامی که ارتباط بین دو نقطه پایانی مورد نیاز است، Stunnel به سرور متصل میشود، اطلاعات کلیدی برای یک اتصال داده شده (نام میزبان، شماره پورت و پروتکل) را از سرور دریافت میکند و سپس یک تونل رمزگذاری شده را روی یک اتصال TCP/IP رمزگذاری شده ایجاد میکند. پس از تکمیل ساخت تونل، Stunnel اعتبارنامه TCP/IP خود را منتشر میکند و خاتمه مییابد. که این یکی از مزایا در بحث
مقایسه فیلترشکن Stunnel می باشد.
SSL Tunneling چیست؟
SSL Tunneling شامل یک کلاینت است که نیاز به اتصال SSL به یک سرویس Backend یا سرور امن از طریق یک سرور پروکسی دارد. این سرور پروکسی ارتباط بین سرویس گیرنده و سرویس پشتیبان را باز میکند و داده ها را بدون هیچ گونه تداخل مستقیم در اتصال SSL به دو طرف کپی می کند.
ویژگیهای SSL Tunneling:
SSL Tunneling با استفاده از URL های HTTPS، از SSL و HTTPS پشتیبانی میکند. در صورتی که کلاینت از HTTPS پشتیبانی نکند، میتوان از قابلیت پروکسی HTTPS سرور پروکسی استفاده کرد.
سرور پروکسی در SSL Tunneling نمیتواند به تراکنش بین مشتری و سرور به دلیل رمزگذاری شده دسترسی داشته باشد. این بدان معنی است که هیچ گونه استراق سمع چه از طرف سرور پروکسی و چه از طرف اشخاص ثالث امکان پذیر نیست.
VPN چیست و چگونه کار می کند؟
VPN شبکه خصوصی مجازی مخفف " Virtual Private Network" است و همانطور که از نام آن مشخص است، برای اتصال به شبکههای خصوصی از طریق شبکه های عمومی مانند اینترنت استفاده میشود.
برای
مقایسه فیلترشکن Stunnel باید بدانیم که VPN چیست؟ وی پی ان یک فناوری است که برای ایجاد حفاظت از حریم خصوصی کاربران، دسترسی به محتوای محدود شده جغرافیایی و عبور از فیلترینگ اینترنت استفاده میشود. Vpn به کاربران اجازه میدهد از طریق اتصال به یک سرور مجازی، بتوانند یک ارتباط امن با اینترنت برقرار کنند. این فناوری ترافیک ارسالی و دریافتی کاربر را رمزگذاری کرده و از طریق تونل امنی به سرور میرساند.
امروزه دو نوع اصلی از نرم افزار VPN وجود دارد، IPsec و SSL. بیایید نگاهی عمیق تر به هر دو نوع بیندازیم.
IPsec VPN
مزیت اصلی IPsec VPN این است که شما میتوانید تقریباً به هر چیزی در شبکه مانند سرورها، چاپگرها و فضای ذخیره سازی متصل دسترسی داشته باشید. IPSec در لایه شبکه مدل OSI عمل میکند و کاربران دسترسی کامل به شبکه شرکتی خود دارند.
SSL VPN
یک SSL VPN (لایه سوکت های امن) مانند یک IPsec VPN از طریق اینترنت اجرا میشود. با این حال، معمولاً از طریق مرورگر وب (در میان سایر پروتکلهای لایه برنامه) به جای نصب یک برنامه واقعی بر روی رایانه مشتری اجرا میشود. این امر مدیریت آن را بسیار ساده تر میکند.
اشکال اصلی SSL VPN در بحث
مقایسه فیلترشکن Stunnel این است که فقط میتوان از آن برای دسترسی به برنامههای SSL فعال تحت وب استفاده کرد. همچنین، مشتری نمیتواند به منابع فیزیکی شبکه مانند چاپگرها دسترسی داشته باشد. این امر محدودیتهایی را برای کاربران ایجاد میکند، اما همانطور که در بالا هم گفته شد، در شرایط خاص میتواند چیز خوبی باشد.
مقایسه فیلترشکن stunnel با سایر vpn های مشابه
Stunnel و vpn دو تکنولوژی متفاوت هستند و هرکدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. با این که stunnel و vpn هر دو برای ایجاد ارتباط های امن در شبکه به کار میروند اما با هم تفاوت هایی هم دارند. در ادامه به
مقایسه فیلترشکن Stunnel با vpn اشاره میکنیم:
تفاوت stunnel با vpn در نحوه رمز گذاری است.
stunnel روی لایه ارتباطات (Application Layer) ارتباطات را رمزنگاری میکند در صورتی که VPN روی لایه شبکه (Network Layer) کار میکند و تمام ترافیک شبکه را رمزنگاری میکند. تفاوت دیگر در این است که Stunnel ارتباطات برنامه به برنامه را رمزنگاری میکند، در حالی که VPN ارتباطات شبکه را رمزنگاری میکند. به عبارت دیگر، Stunnel فقط از برنامههایی به آن متصل میشوند، محافظت میکند در حالی که VPN تمام ترافیک شبکه را رمز گذاری میکند. در واقع با vpn تمام برنامهها و سرویسها رمزگذاری میشوند.
Vpn قابلیت رمزگذاری بیشتری نسبت به stunnel انجام میدهد.
Vpn علاوه بر رمزنگاری، قابلیتهای دیگری مانند تغییر آدرس IP و دسترسی به منابع شبکه داخلی را نیز برای کاربران فراهم میکند. در صورتی که stunnel تنها رمزنگاری ارتباطات را انجام میدهد و قابلیتهای بیشتری مانند تغییر آدرس IP که vpn فراهم میکند را ارائه نمیدهد.
تفاوت در نحوه پشتیبانی از پروتکلها یکی دیگر از موارد
مقایسه فیلترشکن Stunnel با VPN می باشد
استونل یک پروتکل ارتباطی است و برای ایجاد یک ارتباط امن بین دو دستگاه یا شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. اما vpn یک فناوری است و برای ایجاد یک شبکه خصوصی مجازی بین دو شبکه یا دستگاه به کار میرود.
Stunnel به عنوان یک Proxy SSL/TLS عمل میکند و برای ارتباطات HTTPS، SMTPS و FTPS مناسب است. این در حالی است که vpn به طور کلی از پروتکلهای مختلفی مانند PPTP، L2TP/IPsec و OpenVPN پشتیبانی میکند.
استفاده از stunnel آسان تر از استفاده از vpn است.
stunnel در شبکههای خصوصی و عمومی مورد استفاده قرار میگیرد اما به دلیل داشتن تنظیمات پیشرفته، ممکن است برای کاربران عادی کمی پیچیده باشد. این در صورتی است که vpn دارای برنامهها و نرمافزارهای ساده است.
امنیت vpn نسبت به stunnel بیشتر است.
درنتیجه برای
مقایسه فیلترشکن stunnel و vpn باید بدانیم که هر دو برای ارتباط امن استفاده میشوند، اما هر کدام روشهای امنیتی متفاوتی نسبت به هم دارند. stunnel امکان تأمین ارتباط امن بین دو دستگاه را ایجاد و به عنوان یک پروتکل لایه دو عمل میکند. این در صورتی است که vpn امکان ایجاد یک شبکه خصوصی مجازی بین دو شبکه را ایجاد و به عنوان پروتکل لایه 3 عمل میکند.
نتیجهگیری
اگر بخواهیم به صورت خلاصه به
مقایسه فیلترشکن stunnel با سایر vpn های مشابه بپردازیم باید بگوییم که Stunnel برای برنامههای خاص که نیاز به رمزنگاری دارند و VPN برای ایجاد ارتباط امن در تمام ترافیک شبکه مناسب است. به طور کلی تفاوت اصلی بین فیلترشکن stunnel با سایر vpn های مشابه در کاربردهای آنها است. فیلترشکن استونل برای ایجاد تونل امن بین دو سرور یا سرور و کلاینت به کار میرود در صورتی که وی پی ان برای ایجاد ارتباط امن کاربران با اینترنت استفاده میشود.
این که شما بین Stunnel و VPN کدام یک را انتخاب کنید به نوع نیازهای شما و نوع ارتباطی که میخواهید برقرار کنید، بستگی خواهد داشت.